U bent hier: Woonsfeer Zoeteman > Producten overzicht > PVC / Marmoleum

PVC / Marmoleum

PVC

Wat zijn PVC vloeren

PVC is een materiaal dat heel geschikt is voor op de vloer. Een pvc vloer is een type vloerbedekking dat lijkt op zeil. Het is net zo dun en soepel, en kan op dezelfde manier worden bedrukt met allerlei prints. Er zijn ook verschillen met zeil. Zo is het best lastig om een zeilvloer te leggen. Zeil wordt verkocht in lange banen op rol die precies op maat moeten worden gesneden. Een pvc vloer wordt juist vaak in stroken geleverd, vergelijkbaar met de afmeting van planken laminaat. Deze stroken zijn gewoon naast elkaar te plaatsen op de vloer.

Verwerking 

PVC wordt vooral verlijmd gelegd nadat de ondergrond is geegaliseerd. UIteraard beschikken wij over professionele stoffeerders die dit perfect voor u kunnen uitvoeren.

Toepassing

PVC Vloeren zijn uitermate geschikt om op vloerverwarming toe te passen. Het materiaal is zeer dun zodat de stralingswarmte makkelijk doorgevoerd word.

PVC vloeren kunnen ook in combinatie met een speciale ondervloer over een houten verdiepingsvloer worden aangebracht.


Marmoleum

Natuurlijke grondstoffen

Marmoleum wordt gemaakt van 97% natuurlijke materialen, 72% daarvan is snel herwinbaar en 43% is gerecyclede content. Jute en vlas zijn jaargewassen die net als tarwe en maïs worden geoogst. Het winnen van hars is een continu proces, terwijl het houtmeel, een afvalproduct van de houtindustrie, afkomstig is uit Europese productiebossen. Kalksteen is in overvloed beschikbaar. Deze simpele, natuurlijke ingrediënten vormen samen het linoleum.

Optimale levenscyclus

Na een levensduur van dertig jaar kan de cyclus opnieuw beginnen. Het Marmoleum kan worden vermalen en vervoerd omdat het afbreekbaar is. Bij verbranding levert het een hogere calorische waarde op en meer thermische energie dan de energie die tijdens de productie wordt verbruikt. En zo sluit de kringloop zich volledig. Allemaal ten gunste van de natuur.